Ketodieta recepty

Proteínové nápoje

Do vhodnej nádoby "shaker" pridáme potrebné množstvo studenej vody, obvykle 200 ml a poriadne premiešame. Ihneď konzumujeme. Nápoje pri ktorých je nutný následný ohrev ohrejeme na požadovanú teplotu. V prípade ohrevu v mikrovlnnej rúre, vždy odstránime veko shakera.

Proteínové polievky

Do vhodnej nádoby "shaker" pridáme potrebné množstvo studenej vody, obvykle 180-200 ml a poriadne premiešame. Polievky je možné ľubovoľne dochucovať koreninami a soľou. Ohrejeme na požadovanú teplotu. V prípade ohrevu v mikrovlnnej rúre, vždy odstránime veko shakera.

Proteínové omelety

Do vhodnej nádoby "shaker" pridáme potrebné množstvo studenej vody, obvykle 80-100 ml a poriadne premiešame. Následne opražíme po oboch stranách na teflonovej panvici so štipkou oleja. NÁŠ TIP : Omelety si pripravte na panvici pre lievance, v ktorej na štipke olivového oleja najprv vysmažíte pór, alebo nakrájanú hlivu ustricovú, prípadne šampiňóny a zalejete ich pripravenou zmesou. Dochutíme soľou a korením podľa potreby.

Proteínové palacinky

Príprava obdobne ako proteínové omelety

Šaláty

Šalát z povolenej zeleniny nakrájame na tenké pásiky, dochutíme koreninami, dosolíme, pridáme štipku olivového oleja a konzumujeme v ľubovoľnom množstve.

Dusená zelenina

Povolenú zeleninu (karfiol, brokolica, tekvica, fazuľové strúky) dusime do mäkka. Podľa chuti pridáme soľ a koreniny. Konzumujeme v ľubovoľnom množstve.

Karfiolový krém

Karfiol uvaríme do mäkka. Po uvarení odlejeme časť vody a vo zvyšku uvarený karfiol rozmixujeme na kašu, ktorú dochutíme soľou a koreninami podľa chuti.

Zelerové hranolčeky

Zeler nakrájame na tenké pásiky. Premastíme ho olivovým olejom a osolíme. Následne takto premastené zelerové hranolčeky vložíme do vhodnej nádoby na zapekací papier a pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov cca 40 minút - resp. do chrumkava.

NÁŠ TIP : Falošná koložvárska kapusta

Kyslú kapustu v požadovanom množstve (malá miska) podusíme do zlatista na štipke olivového oleja. Vo vhodnej nádobe "shaker" pripravíme boloňské špagety podľa návodu a premiešame ho s podusenou kyslou kapustou. Vhodné od fázy II.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie