Ketodieta recepty

Proteínové nápoje

Do vhodnej nádoby "shaker" pridáme potrebné množstvo studenej vody, obvykle 200 ml a poriadne premiešame. Ihneď konzumujeme. Nápoje pri ktorých je nutný následný ohrev ohrejeme na požadovanú teplotu. V prípade ohrevu v mikrovlnnej rúre, vždy odstránime veko shakera.

Proteínové polievky

Do vhodnej nádoby "shaker" pridáme potrebné množstvo studenej vody, obvykle 180-200 ml a poriadne premiešame. Polievky je možné ľubovoľne dochucovať koreninami a soľou. Ohrejeme na požadovanú teplotu. V prípade ohrevu v mikrovlnnej rúre, vždy odstránime veko shakera.

Proteínové omelety

Do vhodnej nádoby "shaker" pridáme potrebné množstvo studenej vody, obvykle 80-100 ml a poriadne premiešame. Následne opražíme po oboch stranách na teflonovej panvici so štipkou oleja. NÁŠ TIP : Omelety si pripravte na panvici pre lievance, v ktorej na štipke olivového oleja najprv vysmažíte pór, alebo nakrájanú hlivu ustricovú, prípadne šampiňóny a zalejete ich pripravenou zmesou. Dochutíme soľou a korením podľa potreby.

Proteínové palacinky

Príprava obdobne ako proteínové omelety

Šaláty

Šalát z povolenej zeleniny nakrájame na tenké pásiky, dochutíme koreninami, dosolíme, pridáme štipku olivového oleja a konzumujeme v ľubovoľnom množstve.

Dusená zelenina

Povolenú zeleninu (karfiol, brokolica, tekvica, fazuľové strúky) dusíme do mäkka. Podľa chuti pridáme soľ a koreniny. Konzumujeme v ľubovoľnom množstve.

Karfiolový krém

Karfiol uvaríme do mäkka. Po uvarení odlejeme časť vody a vo zvyšku uvarený karfiol rozmixujeme na kašu, ktorú dochutíme soľou a koreninami podľa chuti.

Zelerové hranolčeky

Zeler nakrájame na tenké pásiky. Premastíme ho olivovým olejom a osolíme. Následne takto premastené zelerové hranolčeky vložíme do vhodnej nádoby na zapekací papier a pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov cca 40 minút - resp. do chrumkava.

NÁŠ TIP : Falošná koložvárska kapusta

Kyslú kapustu v požadovanom množstve (malá miska) podusíme do zlatista na štipke olivového oleja. Vo vhodnej nádobe "shaker" pripravíme boloňské špagety podľa návodu a premiešame ho s podusenou kyslou kapustou. Vhodné od fázy II.