Medzinárodný maratón mieru 2021

Z dôvodu blížiaceho sa podujatia Medzinárodného maratónu mieru 2021 v Košiciach, sme pre Vás vyspovedali klientku Denisu, ktorá sa Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach zúčastňuje pravidelne od absolvovania proteinovej diéty Speediet v roku 2015.

Ako, si sa teda k diéte a kondičnému behaniu dostala?

Celé sa to u mňa začalo, keď som si nevedela zapnúť jednu peknú sukňu v obchode. S hrôzou som zistila, že veľkosť 42 je pre mňa malá a váha sa blíži k 80-tke. Tak ako každý aj ja som skúšala rôzne diéty, obmedzovania, delená strava a podobne. Na chvíľu mi to vydržalo, ale keď som zbadala čokoládu, hranolčeky, čipsíky a iné podobné ,,neduhy" bolo po obmedzovaní. Všetko sa to pekne nabaľovalo a váha stúpala.
Potom som objavila Proteinovú diétu Speediet, kde som dala dole za necelé dva mesiace cca 12 kg, ale hlavne ma naučila disciplíne a pravidelnosti. Výhodou je, že máte na výber z veľkého množstva tovaru sladkého aj slaného. Pre maškrtníkov ako som ja sú v ponuke rôzne tyčinky a sušienky, aby ste nemali ,,klepotávky po sladkom" Po úspešnom absolvovaní troch fáz som ostala na váhe 68kg.

Po ukončení jednotlivých fáz diéty si začala s behom?

Nie. Diétu som absolvovala v roku 2015. Ihneď po ukončení diéty som kondičný beh skúšala, ale nejako ma to neoslovilo. Skúsila som však cvičenie TRX a to ma mimoriadne bavilo a vlastne baví až dodnes.

Kedy sa teda začala tvoja láska ku kondičnému behaniu?

Absolvovanie proteínovej diéty ma naučilo pravidelne sa stravovať, naučilo ma strážiť si prijaté kalórie. Cvičenie TRX ma zase naučilo vytrvalosti a tak som začala s kondičným behom. Som len rekreačný bežec, čomu zodpovedajú aj moje výsledky. Behávam pre dobrý pocit a nie kvôli výkonom. Môj prvý polmaratón som zabehla v roku 2016 a odvtedy som nevynechala žiaden až do korony v roku 2020.

V roku 2020 bol polmaratón zrušený a teraz v roku 2021 by som sa ho veľmi rada zúčastnila, ale plním si mamičkovské povinnosti, čo mi zaberá všetok voľný čas. Takže až Medzinárodný maratón mieru 2022.

 premena denisa 2